Coaching met behulp van paarden

Moet je keuzes maken in je leven? Heb je nood aan verandering? Zoek je rust of net verheldering van bepaalde gevoelens?

Coaching met behulp van paarden is een methodiek die een doelgericht veranderingsproces bewerkstelligt door oefeningen naast het paard aan te bieden in combinatie met gesprekstechnieken. Dankzij deze oefeningen gaan we het inzicht van de coachee verruimen en deze begeleiden in het ontwikkelen van nieuwe inzichten. De coach heeft geen adviserende rol maar begeleid het proces van de coachee.

Dankzij een intakegesprek waarbij de coach actief naar jouw verhaal luistert, worden er samen doelen opgesteld. Deze doelen worden concreet gemaakt en er wordt een plan op jouw maat gem

aakt. Je neemt het paard mee als partner. De coach begeleid je doorheen je proces.

Ervaring in het werken met paarden is niet vereist binnen de coaching.

Enkele mogelijke thema’s:

  • Omgaan met stress
  • Burn-out
  • Zelfwaardegevoel
  • Grenzen stellen

Wat is het verschil tussen Equine Assisted Therapy (EAT) en Coaching met behulp van paarden?

Binnen de EAT worden er doelstellingen vooropgesteld door de therapeut. Het volledig traject dat een patiënt gaat doorlopen wordt gestuurd door de therapeut.

Binnen de coaching met paarden bepaalt de coachee zelf de doelstelling waaraan gewerkt wordt. De coachee gaat zelf zijn traject bepalen en dankzij de gesprekstechnieken gaat de coachee gestimuleerd worden om na te denken over zijn/haar eigen handelen. De oefeningen met het paard gaan de coachee aanzetten tot zelf keuzes maken, zelf oplossingen zoeken, zelf tot andere inzichten komen. Het veranderingsproces verloopt vanuit eigen ervaringen en eigen oplossingen.