Fokkerij

Het fokkerijverhaal van Steven begon met het eerste veulentje van de SBS-merrie Jirka II van ’t Solheide( merrie met Landwind als vader en als moeder een Un Bonheur dochter). Jirka bracht Steven op het toneel zowel in dressuur al springen tot de klasse licht en samen sprokkelden ze heel wat overwinningen bij elkaar.

Het veulen van Jirka was Wyoming van ‘t Atihof. Een hengst van Eros Platière, die later 125-130 zou springen in Frankrijk.

Het afix “Van ’t Atihof” staat voor de straat waar de eerste veulens geboren werden. D’Arconatistraat te Dilbeek waar Steven samen met zijn ouders woonde. Vandaar “van ’t Atihof” en later “van ’t Atihof SL Z”.

Steven was enorm gecharmeerd door de hengst LANDWIND en nadien volgde Morphée Du Harby. Een DOMINANT X Landwind x Galveston. Deze merrie liep met Steven springen tot de klasse M en dressuur L2. Wegens blessure is ze in de fokkerij gegaan en verkocht aan stal B&A.

 • Het eerste veulen in 2003 was Dakota van ’t Atihof, PARCO x Dominant. Deze schimmelmerrie was als jong paard iets aan de kleinere kant en we besloten haar te verkopen. Nadien heeft ze op menig provinciale en nationale prijskampen de erelinten mogen dragen. Dakota was uitgegroeid tot een chique merrie met veel front. Later is ze naar Portugal verkocht om op 140 niveau te springen. Later werd ze terug naar België gehaald als 1.25 Children-paard.
 • In 2005 gaf ze een knap hengstenveulen van TOULON. Het Veulen Voltage van ’t Atihof, later Voltage du B&A, werd via Piet Raeymaekers naar Italië verkocht bij Giovanni Lucchetti. Daar won hij als 6jarige elke wedstrijd waaraan hij deelnam.
 • Het merrieveulen van 2006 uit de merrie Morphée met vader TOULON  heeft Steven teruggekocht en staat nog steeds de fokkerij ten dienste. Deze prachtige merrie is Guess van ’t Atihof du B&A. TOULON x Dominant x Landwind

De nakomelingen van Guess van ‘t Atihof du B&A, zijn chique en stralen kracht uit. Één voor één springen ze mooi uit het boekje.

 • De oudste van haar nakomelingen (2009) is Jina van ’t Atihof, VIVALDI DU SEIGNEUR x Toulon. Jina springt internationaal 145 onder het zadel van Maxime Depelsmaeker. Ook zij heeft ondertussen reeds een veulen op de wereld gezet via embryo.
 • In 2015 wordt Le Phoenix van ’t Atihof SL Z geboren. Een LE DIAMANT HORTA x TOULON. Deze chique hengst zou worden voorgesteld op de hengstenkeuring maar ten gevolge van zijn enorme hengstenmanieren hebben we besloten op veilig te spelen en is Phoenix in 2018 gecastreerd. Phoenix is een chique ruin, met gigantische bewegingen voor dressuur en toont veel vermogen op de sprong.
 • In 2016 bevalt Guess van Ghia Van ’t Atihof SL Z, GEORGE Z x Toulon, een snittig merrieveulen dat kort na de geboorte verkocht werd naar een springstal in België.
 • In 2017 wilde Steven een beetje meer maat brengen in de afstammelingen van Guess. Daarom werd gekozen voor de Top Zangersheide hengst DOMINATOR Z. Het werd een chique, mooi aan de maat hengstenveulen, Ducci van ’t Atihof SL Z. Hij werd op 6maand verkocht naar een sportstal in Nederland.
 • Dit jaar in 2018, is Guess opnieuw drachtig van de hengst VIVALDI du SEIGNEUR en hopen we in 2019 een 2e Jina te mogen verwelkomen.

De merrie die Steven van A via M naar Z moest bracht is Gimousine van den Dael, EROS PLATIERE x ALMEDEUX x Fevrier x Drost. Gimousine is de oogappel van Steven, omwille van haar uiterlijk (ze heeft wel enkele witte vlekken) en uitzonderlijk zacht karakter. De bereidheid om met elke ruiter die haar stuurt naar de overkant te geraken siert haar. Zo wordt ze vandaag de dag ingezet in de fokkerij en draait ze de lessen mee. Ze doet enkel nog recreatieve parcoursen.

 • Haar eerste nakomeling geboren in 2009 was Jarko van ’t Atihof, een hengst, van VIVALDI du Seigneur x Eros Platière, met veel potentieel. Hij kreeg steeds veel bekijks op de wedstrijden vrijspringen. Spijtig genoeg overleed hij op 2.5 jarige leeftijd ten gevolge van een ongeval op de weide.
 • Gimou’s eerste merrieveulen is Lucky Lola van ’t Atihof SL Z, BELITYS DE LA DEMI LUNE (Indorado x Jokinal) x Eros Platière. Lola werd geboren in 2011 met een vosse kleur, 4 witte sokken en een brede bles. Na uitval van het veulenhaar blijkt Lola een schimmelmerrie te zijn. Zij springt in 2017 rond in de Gold League op 125m niveau. Ze valt op daar haar sterk uitzwaaiende achterhand en snelle voorbeentechniek.
 • In 2017 bevalt Gimou van het hengsenveulen  Vanero van ’t Atihof SL Z, VIVALDI Du Seigneur x Eros Platière, samen met zijn leeftijdgenoot verkocht naar een sportstal in Nederland
 • In 2018 wordt  Simply Me van ’t Atihof SL Z geboren, hengstenveulen van SCHILLING x Eros Platière. Simply Me is een chique, goed bewegend hengstenveulen, veel belovend voor de toekomst.

Lucy Lola van ‘t Atihof SL Z, wordt eveneens ingezet in de fokkerij.

 • In 2015 bevalt zij van een hengstenveulen van CASIRO, Le Phantome van ‘t Atihof SL Z
 • In 2019 zal Lola bevallen van een veulen van LE DIAMANT HORTA

Wamira V, NABAB DE REVE x RAMIRO X NIMMERDOR, mooie grootramige merrie die kort na aankoop een blessure opliep werd eveneens ingezet voor de fokkerij maar daarna verkocht als fokmerrie. Haar nakomeling is Igor van ’t Atihof, EROS PLATIERE x Nabab. Igor werd klaargemaakt voor de hengstenkeuring en verkocht.

Chellana Z, CHELLANO X REMONDO, gekocht voor de fokkerij heeft ons slechts 1 veulen gegeven. Haar nakomeling is C-Mouse van ’t Atihof SL Z °2013, Costello(COLBERT GTI x Stauffenberg) x Chellano, verkocht naar Frankrijk en springt er nu cyclus voor jonge paarden. Chellana beheerste dressuur tot L2 niveau en sprong 110, zonder ooit daarop getraind te hebben. Na 1.5 jaar werd ze verkocht naar een leerling van Steven. In 2018 heeft ze een mooi veulen van George Z gegeven bij haar nieuwe eigenaars.

Valencia DH °2009, VA-Vite x Grandeur x Lugano x Flugel, gekocht op de D veiling werd door haar uitzonderlijke origine onmiddellijk gedekt. De grootmoeder van Valencia is Golympia, eveneens grootmoeder van Valentina van ’t heike van Jos Lansink.

 • Jayzee van ’t Atihof SL Z werd in 2015 geboren met als vader JERICHO DH x VA-VITE. JERICHO DH is de toekomstge springcrack van Stal Ceulemans die onder Thibeau Spits acteert op 145m niveau. Jayzee werd als 3 jarige ruin verkocht nadat hij zadelmak gemaakt werd.
 • Lotte Lissa Van ’t Atihof SL Z geboren in 2016, LINCOLM L x Va Vite  werd samen met Vanero Van ‘t Atihof SL Z verkocht op 6 maand naar een Nederlandse springstal. Zij staan nog steeds samen.
 • In 2017 werd Valencia gedekt van de Franse topper GFE Excalibur de la Tour Vidal. Deze Ugano Sitte x Ogano Sitte-zoon evolueert onder Penelope Leprevost richting 145-150m. Valencia DH werd na 2 veulens verkocht richting een grote Waalse fokker. Dit veulen werd bij haar nieuwe eigenaar geboren.

Victoria Des Monts °2009, FLIPPER d’ELLE x Narcos II x Muguet du Manoir is de laatste nieuwkomer te fokkerij van ‘t Atihof. Vicks zoals ze bij ons wordt genoemd, heeft de cyclus van de 6jarigen met succes gelopen. Het eerste jaar na aankoop hebben we ze in de sport gelaten en nadien werd Vickx gedekt van GFE Excalibur de la Tour Vidal. Ugano Sitte x Ogano Sitte.

 • In 2018 wordt Elle van ’t Atihof SL Z geboren. Elle is een chique hoogbenig merrieveulen van de GFE-crack Excalibur de la Tour Vidal die het beste laat verhopen voor de toekomst en hopelijk later als fokmerrie kan ingezet worden.
 • Vickx werd opnieuw gedekt van QUITE CAPITOL. Afwachten wat 2019 ons zal brengen.