Equine Assisted Therapy

Equine Assisted Therapy (EAT) omvat een waaier aan behandelvormen waarbij het paard centraal staat als medium. Er worden allerlei activiteiten op en naast het paard aangeboden waarbij er gewerkt wordt aan het motorisch en psychisch welbevinden.

Verschillende vormen:

  • Therapeutisch paardrijden: Aangepast paardrijden voor personen met een beperking.
  • Hippotherapie: Dankzij de 3dimensionale beweging van het stappatroon van het paard wordt er (dankzij het aanbieden van allerlei oefeningen) gewerkt aan evenwicht, tonusregulatie, rompstabiliteit etc. De benaming Hippotherapie wordt vaak gebruikt als algemene naam voor EAT.
  • Equine-Assisted Learning: Dankzij het gerichte oefeningen met het paard worden algemene dagelijkse handelingen op een experimentele wijze aangeboden om de ontwikkeling ervan te stimuleren.
  • Psychotherapie met paarden: Deze vorm omvat meestal grondwerk met paarden. Hierbij gaat men inzicht creëren in het gedrag van de persoon.
  • Equine-Assisted Activities omvatten het verzorgen van paarden, onderhoud van stallen, voederen van paarden etc.

Te SL-Stable worden deze vormen van Equine Assisted Therapy op maat van de persoon aangeboden.

Na een intakegesprek waarbij we kennis maken met elkaar worden de doelstellingen bepaald en wordt er bekeken welke vorm van Equine Assisted Therapy de beste resultaten gaat behalen. Dooreen de sessies worden de vooropgestelde doelstellingen geëvalueerd en steeds functioneel bijgestuurd om en zo goed mogelijk resultaat te bewerkstelligen.

Binnen SL-Stable is iedereen welkom. Werken met paarden heeft reeds zeer veel personen gelukkig gemaakt, veel grenzen verlegd, emoties boven gehaald en nog zo veel meer.

Stefi werkt binnen de therapie niet alleen. Dankzij de vele vrijwilligers vanuit de zorginstellingen en studenten die vrijwillig meewerken om expertise op te bouwen of stage komen lopen kunnen we de sessies in een 1-1 situatie aanbieden zodat de begeleiding individueel en optimaal is.

Communicatie met artsen, familie en begeleiders vinden we zeer belangrijk. Dit omdat we werken vanuit een multidisciplinair team een pluspunt vinden om ontwikkeling te stimuleren en resultaten te bereiken.

Een sessie kost €40 voor een uur en €25 voor een half uur.